February 29, 2012

First thing on March

Thur, March 1 / 1345pm

Salam Readers !
Alhamdulillah, finally there is no more rats
I hope it will last forever
Seriously, I'm totally sick with those stupid things
Before you wanna mess up with me, look at yourself first
Are you tough enough ?
If yes, try to mess me up with an irrelevant matter
If not, back off
Yes, I'm talking for those person who are trying to mess with me
It is an honored for you to come and visit my blog readers

First thing on March, early on this month
I got an invitation from my BFF
I'm going to attend her wedding !
She is my first friend who married
After 2years being engaged with her future husband
While her friends including me still searching for the right man
We so jealous with her, right myza , syina 
And others ex-classmate ?

from miss to mrs
But don't worry miss B2B, lysa 
We love you so much !
We are going to miss you sayang !
Please, arrange a date so that we will spend our time together
Although it is for our last time
What I mean is, before you are getting pregnant
Wahh ! Am I think it too fast ?
If yes, that means I wanna new nephew !
Ahaks !~

What more on March ?
Wait till I made up a new entry
Danke Liebe !


p/s : miss my old times. nak balik sana !

xoxo, L

Are You Interested ?

Thur, Mar 1 / 0226am

Salam Readers !!
First entry on 1st March !!
Thanks for viewing my blog and reading my too bored entry
Actually, I have no idea why I'm typing here, right now, yes now
See, I've told yarr, this entry was bored
Then why are you keep reading on it ?
Are you interested enough on my entry ?
Try to figuring out what was my main idea ?
Great then ! I bet you still reading huh ?
Are sure you don't wanna close this entry ?
Last chance peeps, or else you will regret for reading till the end of my entry

Well, Assalamualaikum Readers !
And hello to non-muslims
Thanks again coz still stick on my entry
I bet there is a lot of people had just leave this entry
Let them be, blog is public isn't ?

So, regarding on my title
"Are You Interested ?"
In our daily life, we have so many thing to get
Either it is a simple things or not
We will try to get it no matter what, right ?
Me, myself also feel what you feel
I used to get involved in such an immoral activities

But thanks to Allah 
I'm not that type of person who keep doing those things
Yes, I might be social before, but I know my limit
I bet there would be a person who will condemn me, judging me, etc
 Keep doing that, I'm not losing anything
But Allah give me some guidance to become much more better

Sharing with you what did I do ?
Na'ahh, it is just enough if you that I'm not a good person as you tough
But at least, I'm trying to be much better then I was
I'm trying to learned from my experience
I will make sure that I'm not going to repeat the same mistake again
Pray for me to keep avoiding me from making a mistake


Kalaulah anda tidak mampu untuk menggembirakan orang lain, janganlah pula anda menambah dukanya. #renungan

Yang telah berlalu biarkan ia berlalu, yang mendatang hadapi dengan cemerlang. #motivasi


-->note,month of difficulty

p/s: Happy Marchie Day !

xoxo, L

February 28, 2012

Wordless Wednesday [6]



-->note, amek berkat dulu..

p/s : dulu time raya, sekarang time presentation

xoxo, L

#9 quote


p/s : thnx to my mwtians frens !

xoxo, L

*sepintas lalu [5]

Salam Readers !!
 First of all, I just wanna say sorry !
Sorry for those person yang terasa dengan entry lya
Seriously, hanya Allah je yang tau siapa yang lya maksudkan dalam entry lya
Ok done bout that

But one thing for sure
I can't wait for this Friday
Congrats dear !!
Can't wait to see you sayang !
Luv you so much !!


xoxo,L

February 24, 2012

*sepintas lalu [4]

Sat, Feb 25 / 0915am

Salam Readers !
Ok, lya tak dapat nak dok depan lappy lama-lama
Betul-betul sepintas lalu je ni
Now lya nak keluar dengan BFF jap
Pergi mana, buat apa, ke mana
Lya tak dapat jawab
Tunggu minggu depan je lah ye
Ok lah tak tau nak buat apa dah ni
Toddlers ~


p/s : still waiting for those person who responsible with fake account

xoxo, L 

February 23, 2012

feel sorry ~

Fri, Feb 24 / 1009am

Salam Readers !
Waahhh.. sejak dua menjak ni memang lya rajin sangat update blog
Al-maklumlah, ade reporter bagi tau lya
Yang si stalker terhebat tu katanya block FB orang yang dok kutuk dia
Ermm.. terfikir gak siapa yang kutuk dia ek ?
Apa yang di kutuk kan ?
Menarik pulak bila ada orang buat camtu
What I mean is, macam ada orang back up lya
Seriously, aku memang tak tau langsung pasal account FB yang dia cakap tu
 Could you please tell me bout the existing account ?
Curiosity gila weh !! 
Those who manage that account, please give me some hint
 Aku tak mintak kau tolong aku
Past is past

Toddlers ~


p/s: stop with those stupid things !

xoxo, L
 

touched !

Thur, Feb 23 / 2156pm

Salam Stalkers !
Wah ! betul lah !
Kau memang stalker terhebat !
Salute lah !~
Seriously, I didn't expect that
Haha ! btw, you are most welcome actually
Malas lah nak type panjang-panjang
 I'm so touched that you still reading my blog
No matter how hard you are trying to hide
I still can feel you presence in my life
So, keep on looking on my blog dear !
Mana lah tau aku nak update pasal TUNANG kau ke kan ?
Toddlers moron ~
Have a blast !


p/s : thank you =)

xoxo, L

February 22, 2012

Finally ~

Thur, Feb 23 / 0340am

Salam Readers !
Nighty morning !
Haaa.. you might not believe that I'm updating my blog early in the morning 
Seriously , I just finish up my assignment
It is because I have to refer those questionnaire of my assignment
There is a lot of thing I to refer regarding to the problem statement, objective and so on~
If I told you, you might be not understand what the hell I'm talking about
Yes, for those who still studying may know what I'm saying
Sorry LOSER ! I think you should apply to continue your study
From that you will know how hard being a student
Far away from family
Just because you are staying with your family, it doesn't mean that you are matured enough

Toddler moron ~


p/s : are you translating my blog to Malay ?

xoxo, L

kau stalker terhebat !

Wed, Feb 22 / 2155pm

Hell-O Stalker !
Yes ! you ! yelah kau !
Wahh wahh wahh...
Rajin betul kau nak hadap blog aku en ?
Siapa yang stalk siapa neh weh ??!
Kau nak gebang-gebang kat orang yang aku tiru blog kau bagai ?
Wallaweyh ~ siapa yang buat blog dulu ?
Aku ke kau ? Sejak bila kau mula rajin ber-blogging nih ?
Ouh yaa.. aku rasa sejak kau tau dah dapat TUNANG kau tu..
Hey perempuan, tak perlu lah kau nak takbur bagai..
Tak masuk kubur pun lah !
Aku buat blog, kau pun nak buat blog
Kenapa ? sebab ada cerita pasal aku dengan TUNANG kau tu dulu ?
EH ! aku dengan dia tak ada apa-apa lah weh !
Tak payah nak risau sangat lah ~
Kau dah dapat dia kot ? apa lagi yang kau ak puas hati ha ?
Nak tau apa BAKAL MAK MENTUA kau pernah cakap kat aku ?
Dia cakap, kau ikut TUNANG kau ke hulu hilir
sebab kau takut aku AMBIL TUNANG kau tuh !
Huhh.. selama ni aku malas nak cakap apa FAMILY TUNANG kau pernah bagitau aku
Sebab aku tak nak burukkan keadaan kau tau tak ?!
Tak, kau tak pernah tau.. kau cuma nak orang nampak yang aku ni buruk je ~
Sebab nanti kau tuduh aku nak PSYCHO kau kan ?
Betul lah apa orang cakap, 
"ORANG BUAT BAIK SIKIT PUN TAK NAMPAK
SEBAB KAT MATA TU CARI SALAH ORANG JE "
Dah tu aku buat second FB, kau pun nak buat ?
Eh, kalau bukan sebab kau bagi link aku kat member balaci kau tu
Aku tak kan buat banyak-banyak FB lah ~
FB aku just untuk orang yang aku kenal je !
Tolong faham sikit ~ 
Dah la kau serang aku time aku nak final semester lepas
Nak cakap aku stalker kau nama apa ntah ~
Motif lah weh aku nak buat camtu !
Aku tak hadap nak tau hal kau lah syi-al !
Tak perlu pun kau nak cakap buruk pasal aku kat orang
Sebab dari cara kau tuh, orang pun boleh menilai perangai kau
Eh, aku pun malas lah nak penuh kan entry aku nak cerita pasal kau
Nanti orang cakap, "TAKDA LIFE"
Macam kau lah kan ? dok kutuk-kutuk aku ntah apa pun aku taktau la
*tu pun kalau betul lah.. kalau tak, sorry to say

Toddler moron ~


p/s : hamek lah TUNANG kau tu ~

xoxo, L

February 21, 2012

wordless wednesday [5]




-->tengah cun-cun amek gambar, member pulak buat lawak.. adeh~

xoxo, L

rindu ! rindu ! rindu !

Tues, Feb 21 / 1320pm

Salam Readers, Followers, Stalkers and Haters !
Gahaha ! Sorry lah ye kalau ada yang tak puas hati dengan cara lya tuh ~
Seriously, apa kena ntah tiba-tiba hari ni macam-macam lya ingat
Yap ! semuanya sebab lya rriiinnnndddduuuuuuu !!
Ma ! nak balik !

Fuhh... chill lya !!
"Jumaat nih kau balik laa."
Erk ? Tiket tak beli lagi oii !
"Tiket apa je ?"
Tiket bas la ! mana mampu nak balik naik flight ~
Lya tak kaya macam orang lain

Bak kata mama, 
'biar bersederhana.. jangan nak tunjuk kaya sangat.. bukan MASUK KUBUR pun,'
Pergh ~ ada orang dah telan air liur ke ? tersedak ke ? jantung dupdap laju ke ?
Opss.. sorry.. #fact kan ?
Normal lah.. manusia tak lepas dari sifat tu
Even lya sendiri.. So, remember ! Avoid it !
Aminn aminn...

Tak sabarnya nak balik rumah terchenta !
Oh ya, lya baru dapat mesej dari coursemate,
"Esok class Tax cancel"
Ohsem lah ! Tak ada kelas langsung pulak !
"Kau tak ada kelas kau suka kan ? Baik tak yah pergi belajar tinggi-tinggi."
Wah ! Bahasa kau.. SWEET gila weh !
Kau pernah ke sambung belajar tinggi-tinggi ?
Kalau kau pandai sangat, kenapa kau tak minta sambung belajar kat IPTS ?
"IPTS tu apa ?"
BINGAI-nyaaaal ha kau nih !
See, IPTS pun tak tau ! Siapa yang patut belajar tinggi-tinggi sekarang ??
IPST stands for Institut Pengajian Tinggi Swasta
 LOSER lah kau nih ! 
Kalau ye pun nak bodoh-bodohkan orang, sedar diri tu sikit

Eh jap, lya marah kat siapa nih ? Ada ke orang nak terasa apa yang lya type nih ek ?
Ada tak nanti yang nak update blog juga, then lawan balik apa yang lya type ?
"Hebat sangat ke blog awak tu ?"
Ha'ah laa.. blog saya tak ghempek macam blog awak ~ =)

Mama, kakak, abang dan rocky
Balik rumah pun belum tentu nampak semua
Balik rumah pun belum tentu orang sedar aku dah sampai
Best word describe, 'invisible'
Masing-masing sibuk dengan hal masing-masing
Tapi ini lah lumrah hidup
Bekerja untuk mencari nafkah
Lya dah biasa.. So, tak kisah sangat lah
Member-member sekolah ?
Pun belum tentu dapat hangout sekali
Nak lepak lagi lah tak mungkin
IPT yang berlainan yang menjarakkan hubungan kami
Kalau ada pun, sekarang ni mungkin tengah sibuk dengan wedding ceremony dia
Tak dapat keluar sama sebab jauh
Kerja hari sabtu, tak ada transport
Pelbagai alasan yang aku dengar
Again, kami ni orang biasa yang takda apa-apa untuk dibanggakan
Tak macam sesetengah orang bila mampu, takbur !
Tak lepas jugak yang jenis berkira ~
Alhamdulillah, kawan-kawan sekolah aku bukan jenis macam tu
"Apa maksud kau ?"

Lya rindu semua !
Lya rindu orang yang ada dengan lya since lya kecik !
Lya rindu orang nak buli lya !
Lya rindu orang yang buat lya senyum !
Lya rindu waktu dulu !
Lya rindu nak makan semeja dengan family..
Lya rindu zaman sekolah rendah !
Lya rindu zaman sekolah menengah !
Lya rindu nak lepak anjung !
Lya rindu nak pusing-pusing naik bas !
Lyan rindu nak celebrate birthday member-member !
Lya rindu nak main belon air !
Lya rindu nak baling-baling tepung !
Lya rindu nak tolak orang dalam pool !
Lya rindu partner buli lya, Lysa !
Lya rindu si ikan temba, Arina !
Lya rindu 'The Smile Maker' , HHA !
Lya rindu budak kecik, Myra Syinot !
Ergh ! Lya rindu semua orang !
For those who are staying at Mwt, you are the one
Tahu tak ??!! Tolong lah faham !


-->  note, kalau kau sedar kau siapa dalam hidup aku, kau pun aku rindu jugak !

p/s : tiba-tiba macam nak balik perlis 

xoxo, L

February 20, 2012

outing ~

Mon, Feb 20 / 2000

Salam Reader & Followers !
Sorry again, I've change my link
Back to my title, outing !~
Seriously, I'm exhausted + sleepy !

Mana tak nya, lya tidur pukul 4pagi kot !
Semuanya gara-gara test
Eh HELLO ! berderet okay ?
Tak ada break langsung !
Dah la dengan tak breakfast

Tapi tengah malam semalam 
Lya ngan housemate lya makan cokodok
Sorang bancuh tepung tu
Sorang masak cokodok
Lya dengan sorang lagi  just duduk makan




So, lepas makan konon nak sambung study
Alih-alih lya suh echin mainkan gitar
Dari satu lagu, ke satu lagu
Dari rehat 15minit, jadi sejam


Haa.. ohsem tak ? nampak sangat pemalas nya
Alaa.. buat apa nak tunjuk rajin ?
Kalau setakat nak menunjuk bagai, tak perlu lah
Buat orang kutuk je.. tak pasal diri sendiri dapat dosa
Minta simpang laa.. Aminn aminn..

So, lepas rehat ‘sekejap’ , lya sambung study balik
Tapi takat tengok soalan dengan jawapan yang sedia ada je la
Memang dah hilang mood gila nak sambung study
Gara-gara kenyang tak pun rehat lama sangat
Ntah la, no comment juga lah
Dah tak ada mood punya pasal, terus masuk bilik tidur

Pukul 4 pagi baru dapat tidur dalam erti kata yang sebenarnya
Niat hati nak bangun pukul 6pagi
Tapi, yang ada ~ Masing-masing bangun pukul 7.30pagi !!
Lipas kudung tak cukup kaki juga la kitorang bersiap semua bagai
Around 8.20am, gerak pergi ambil test
Time tu, “Orang gila je ada test hari ahad. Pagi pula tu !”

Habis je dua test berturut-turut, lya balik rumah then bersiap keluar
Mula-mula lya, echin dengan etiq je yang nak keluar
Then mumu pun ikut sekali sebab dia tak jadi balik rumah dia
So, kitorang keluar berempat je

“Pity you hypo !”
Haha ! kena duduk rumah sorang-sorang
Tu laa.. tak nak buat baik lagi dengan aku
“Hello ! aku sikit pun tak kisah la kalau kau nak ikut sekali.”
Aku rasa sekarang baru kau tahu macam mana sakit
Bila jadi orang terakhir yang di ajak keluar
Seriously, lya memang tak kisah langsung dah apa orang nak buat kat lya
Selagi korang tak puas hati, buat la ikut suka korang
Lya memang dah malas nak ambil tahu lagi dah
Sekarang korang buat dulu kat lya, jangan nanti orang pula buat kat korang

Don’t worry ! lya dah maafkan korang
Tapi setakat mana yang lya boleh terima jela
Yang lain, “Sorry ! I can’t stand on it anymore”

“Eh eh, tiba-tiba melalut dari title la pulak !”
Tehee ~ kitorang pergi JJ,MC jee
Dekat dan jimat kos adalah puncanya

Bila dah sampai.. Ya Allah ! nafsu ber-shopping..
Payah nak cakap.. excited gila !
Al-maklumlah, dah lama sangat rasanya lya tak shopping-shopping
Dalam erti kata, pilih sendiri barang yang nak beli
Kalau tak ada la insan-insan mulia nak belanja
*a big thank you !

new design for vitagen
lya punya kaler biru !

kagum !
ni je yang mampu ~


Haa ! sakan habis ! tak ingat dunia gila aihh time nih !
Janji puas hati + hilang tension belajaq
Haha ! ohsem tak ohsem sangat laa
Sampaikan time kat JJ tadi Nampak couple ni ambil gambar tahap melaram
Yang laki tu ala-ala faizalhatir la konon nya dengan rambut pun nak sama FT
Yang ppuan tu pula, steady habis.. layan kan saja si kekasih
Dalam otak dok pikiaq, “selamat la aku tak ada lagi bf cmtu”

Bila dah taktau nak buat apa, masing-masing ajak balik
Okay saja ! janji puas hati ~
Pastu etiq Tanya ada tak SR kt JJ sebab ada orang pesan
KAHKAHKAH !! lya tahan gelak je kot time tuh !

So, nak tak nak singgah la sat kat Tesco, Cheng
Beli McD siap.. niat hati nak beli kek je
Tapi, hahmek kaw ! naik tesco beli-belah sakan !
Nampak tu, amek.. Nampak ni, amek..
Senang je duit habis sampai tak sedar apa
Conclusion, ikat perut sampai balik rumah Jumaat nih

Ok then, till we meet again on my next entry loves !
Muchas gracias !


p/s :teringat dulu beli tabung sama-sama ;)

xoxo, L

February 19, 2012

sakit hati !

hoi ! lya nak update blog lah ! asal yang tak boleh nak upload gambar nih ? tolong la jangan buat lya sakit hati ! dah la baru balik nih.. PENAT tahu ! sementara ada idea nih la nak update.. ish.. satg kot dah lupa, hilang camtu ja semua nih.. haa.. kan dah penat nak type bebel-bebel panjang-panjang nih ! grr ~


xoxo, L

February 16, 2012

assignment ~

Fri, Feb 17 / 1532pm

Salam Muslims and Readers !!
Ok,seriously lya baru je habis buat assignment
Fuhh ~ it just took two and half hour for me to finish it !!
#ohsem kan ? haa.. don't play-play ~

Okay I'm lying !
Memang lah 2 1/2 jam je buat
Tapi ni kerja group
So, bahagi-bahagi kan jela antara ahli-ahli
Tapi group lya memang #ohsem !
Member ada 5 orang *including me
Tapi yang buat kerja 3 orang 

"Kenapa ?"
Nih nak story-morry nih ~
Sebabnya kitorang bermemberkan budak course lain
Walaupun agak sakit hati sebab dorang tak pernah tanya pun pasal assignment nih
Tapi lya tak kisah pun laa
Janji kerja siap dengan complete nya ~
Alhamdulillah.. syukur sangat
*eh kebetulan pulak lagu maher zain -thank you Allah

Jap lagi lya nak kena pergi print pulak
Member yang lain dah print kerja dorang
Sebab tadi lya dok typing lagi
Then hantar kat bilik lecturer

Oh ya ! tadi lya dapat jawab test law dengan cemerlangnya !
"Lya ! Jangan bangga sangat ! Tu takbur nama nya ! Tak elok !"
Opss ~ sorry.. okk, takmo takbur-takbur
Lain kali lya share yang biasa-biasa je eh ?

Haa ! lupa nak inform ! *perlu ke ?
Lya esok ada test TAXation
Ahad pulak ada test MAF dengan FAR
Which is, costing and accouning
Oh crap ~ tak study lagi !

Okay chow shin chiee ~
Hasta que nos encontremos otra vez!

Buena suerte lya!

p/s : thank you !

xoxo, L

kenapa ?

Thur, Feb 16 / 1700pm

Salam Muslims ~
Ok, seriously lya tak tau nak cakap caner
Tadi lya dapat call dari Mak
 Memang tak expect sangat dapat call dari mak
Sebab lya sendiri dah lama sangat tak contact mak
Al-maklumlah, nanti dikatakan "Buat baik" tak pun "Gila talak"
Orang pun bukannya tahu niat kita kan ?
Biarlah mulut orang nak cakap camtu
Tak kisah la apa orang nak cakap

So, lya ingat kan mak call nak cakap M dah nikah
Rupanya tok dah meninggal 
Innalillahiwainnalillahirajiun.. 
Terkejut ? tak yah cakap laa
Memang tak sangka sangat
 Mak cakap tok meninggal sebab sesak nafas

Dulu waktu lya still ngan M
Tok pernah masuk hospital
Sebab makan kambing.. ada orang bagi
Ingat lagi caner M menangis risaukan tok dia
Sedangkan lya ada kat melaka
Lya tak ada dengan dia
Kalau pun sekarang lya still dengan dia
Lya tetap jugak tak ada dengan dia sekarang
I'm sorry

Ingat lagi lya dok borak dengan tok 
Kalau tak dok kat pangkin depan rumah M, dok kat depan rumah tok je
Tok tanya bila nak nikah ngan M
Tok tanya bila nak duk mai tinggal ngan dia
Tok siap bagitau lagi yang tok kenal tok ngan wan lya
Yap, rupanya kitorang ni saudara jauh

Sedihnya~ tok selalu panggil lya dok ngan tok kalau lya datang rumah M
Tapi lya segan sebab lya tak pandai nak borak ngan orang yang lebih tua
Dengan tak biasa lagi dok kat kawasan kampung
 Sebab rumah tok lya dekat ngan pekan
Lain sangat rasa bila datang
Ingat lagi, tiap kali lya datang tok mesti ada kat depan rumah
Banyaknya sangat kenangan kat sana

Ya Allah, kau tempatkanlah roh tok M dikalangan orang-orang yang beriman
Al-fatihah..


p/s: you deserve much better than i am

xoxo, L

no title #2

Thur, Feb 16 / 1602pm

Salam Readers !
Haa. mesti ada yang dah tak dapat cari blog lya kan ?
Hee ~ sorry lah.. Lya terpaksa tukar link
Tak mau ada sorang hamba Allah ni 'fighting' blogging dgn lya
Hebat sangat ke lya ni sampai nak lawan blogging ?
Ish.. lantak pi lah satt ~
 Tak mau cerita panjang lebar
Tadi lya pergi kelas Tax, sangat ohsem !
Haha ! sebabnya satu kelas je hari ni
Klas bel, cancel ~
Habis klas Tax, housemate ajak pi makan
Berjalan laju laa balik rumah..
ehem, sempat lagik..

Hakhakhak- tuihh ~ 
Dengan hanya berbaju jersey 
Ber-cardigan hitam
Serta berselendang merah
Jom pi makan !!

Haa.. inilah saya
Amelya, UiTM Melaka, Accounting
Selamat Berkenalan !
*sengal dah ~


note->see ! aku still jugak guna handphone tuh ! 

p/s: memories remain in life but attitude change in seconds ~

xoxo, L

February 14, 2012

#8 quote







note --> ahaks ! so F'g damn true lah weh !

xoxo, L

February 13, 2012

pelik !

Salam Readers !
Tak nak cerita panjang laa
Lya baru lepas tengok visitors dari hp yang tak seberapa ni
Ada seorang readers dari Johor tengok gambar kat blog lya
Bukan la nak cakap tak boleh
Tapi agak terkejut jugak la
Sebab nya dia tengok gambar lya dengan exie lya
Oh ya, fyi, ada sorang je exie lya dalam blog nih
So, agak pelik gak la
Ingat kan tengok gambar time dengan member-member
Tak kisah la nak tengok
 
Tapi jangan copy or save ek ?
Sebab yang pasti tu gambar lama
Kenangan tetap kenangan
Lya pun bukan macam dulu dah
Still social, but at least I can control my social life
Sorry for those readers yang dari JB tuh
Thanks for your Visit !
Ok lah, takat ni je mampu type


note-->viewers kita sama lah awak !
 
p/s: will delete those entry which contain my freehair picture ~

xoxo, L

February 11, 2012

Multi-function Watch !



General 2G Network :GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
Announced :2011,
Waterproof Grade :IP67
Size Dimensions :60 x 48.5 x 15.5 mm,
Weight :110 g
Display Type :OLED resistive touchscreen, 2.6M colors
Size :128 x 128 pixels, 1.5 inches 
Sound Alert types :Vibration; 
Downloadable polyphonic, MP3 ringtones 
Speakerphone :Yes, with stereo speakers 
Memory Phonebook :1000 Fuselage directories group card phone book,
Call records :Received calls: 20; Missed calls: 20; Outgoing calls: 20. 
Internal :256+64MB 
Card slot :Support microSD Card to 8GB 
Data GPRS : Class 32 
Bluetooth :Yes, v2.0 with A2DP 
USB :Yes, v2.0 microUSB 
Camera Primary :2.0 MP, 1600 x 1200 pixels, 
Video :Yes, VGA@30fps Secondary :QVGA videocall camera others: CPU :MTK 6253 
Messaging :SMS, MMS, 
Browser :WAP 2.0 
Radio :Stereo FM radio with RDS 
Games :Yes + Java downloadable 
Colors :Black,Silver,Rose Gold 
Java :Yes 

note --> jam ni yang lya cakap MSSN pakai tuh ! sangat cool ! kalau ada sapa-sapa nak, bagitau lya. sebab MSSN jual jam nih. nanti lya boleh inform kat die. pasal harga, lya tak berani nak cakap la. more information, just inform okay =)




xoxo, L

overnight~ [2] - Part 2

Salam All !
Okay, let's continue our session #berangan

Bila dah siap je, lya terus keluar
Erk, segan tu takyah cakap la
Last jumpa pun time *clik on it
Lepas dari tu je just keep in touch through FB
 
Oh ya ! ada mention kan MSSN datang dengan kawan dia ?
Haa.. kawan dia drive kereta Myvi1.5 
Serious cool gila interior dalam kereta tu !
Let me introduce, his friend's name, Apy
Muka ala-ala Hafiz pulak

Dah la dengan tak ada hala tuju malam semalam
Suruh je Apy drive arah bandar sebab dah sehala
Pung pang pung pang dalam kereta
Makan dulu kat McD, Cheng *takda tempat lain dah
Lya, NJ & MMAJ just makan yang nuggets, ice cream, fries dengan air milo
MSSN dengan Apy, burger *dalam kereta konon tak lapar sangat

Habis makan dengan semangat nak pergi Jonker Walk
Main redah jela.. tak tahu buka lagi or dah tutup
Bila dah sampai,  "Jom pergi MPDP tengok wayang. Okay?"
Sebabnya satu payung pun tak nampak dah kat Jonker Walk tu
Sangat kesian ye kepada MSSN dengan Apy !
Excited gila lya time tu jadi tourist guide konon nak tunjuk tempat menarik
*tetiba terskema awat ntah

Haa.. malas nak type punya pasal, kitorang punya overnight dari
Lendu -> McD -> Padang DP -> Funfair -> Marina -> Pantai Klebang -> Limbongan -> Lendu

  • Dari DP terus pergi funfair sebab tak jadi tengok wayang
  • Kat funfair, main bumpercar & bingo
  • Cuci mata kat Marina tapi tak turun sebab MSSN cakap kat T'gnu pun ada
  • Dok lepak kat Klebang borak panjang tak ingat dunia 
  • *sambil tengok bulan yang sangat cantik malam semalam
  • Singgah minum kat Limbongan sampai pagi buta
  • Balik lendu, masing-masing terlelap
credit to MSSN
 Antara soalan yang tak tau nak jawab
  1.  korang tak kesah ke ni ?
  2.  otw ke McD, kenapa hutan je kiri kanan ? bila nak sampai ?
  3. kat McD, korang taknak makan ke ?
  4. otw DP, kenapa ada jalan mangga ? malim ? rambai ?
  5. kt DP, ni je ke padang nya ? ingat kan padang bola
  6. ni ke marina ?
  7. pantai klebang, kenapa pasir ni sejuk?

Jawapan dari kitorang 
  1. erk ? dah naik kereta kan sekarang ?
  2. sebab ni jalan kampung dan jalan paling dekat nak ke town so takyah nak ikut jalan jauh
  3. bukan taknak makan, tengah makan la ni
  4. sebab jalan ni short-cut nak ke bandar
  5. iye, ni je padang nya. tak de la padang bola sangat tapi pernah la ada event paintball
  6. ye. ni je marina. laut, laut ade batu besar as divider
  7. pasir sejuk sebab bawah ada air. dorang tambak supaya jauh dari darat
 The wrong pronunciation
Klebang = Kelebang
GPS = GPRS
Masjid Tanah = Tanah Merah
*tak ingat lagi lah ! nanti lya update balik !

As the conclusion, lya tidur kul 4 .30pagi
Gelak tak henti since outing dengan dorang
Then, bangun kul 7.45pagi
Padahal L dah kejut lya kul 7.30pagi
15minit tu sangat berharga !
Selamat tak lambat pergi PPKP

Ok fellas ~ till you read more on my blog !


note--> tolong jangan buat kerja gila lagi boleh tak ? inform awal-awal baru clear ~

p/s : jam MSSN sangat cool !

xoxo, L

overnight~ [2] - Part 1

Salam Readers !
Ok, lya tak sempat lah nak type yang tak penting ~
So, semalam lya kena tinggal dengan housemate lagi dua orang
Tak kesah sangat la sebab yang lain balik 
Lya just tengok cerita korea je
Layan movie sorang-sorang sebab tension
But note law still jugak buat okay ?
To-Do-List tuh ~
Sedar-sedar dah pukul 10malam
Niat hati nak tidur je sebab hari ni *pagi ada PPKP

Then NJ dapat call dari someone
Tapi cakap dengan lya laa
Hihi.. Call member tapi cakap dengan lya
Tapi agak terkejut jugak la sebab dah lama gila tak contact
Kadang-kadang je dok keep in touch dengan adik dia
Dipendekkan cerita, someone ni adalah orang yang lya jumpa  *click to know
Tapi ni bukan si adik !

Rupanya dia call lya tak dapat
Al-maklumlah, dia guna celcom tapi no celcom lya kena block
No maxis lya pulak dia tak ada 
Sengal betul.. malas nak tanya kat centre
Then, dia cakap dia ada kat Melaka dengan member dia
And korang pun mesti dapat agak 

"Yap, lya keluar dengan dia.."
Eh hello ~ bawak member sekali lahh
Selamat NJ dengan MMAJ pun tengah boring
Maka bersiaplah kami bertiga sebabnya, dia dah ontheway

Mulanya MMAJ agak ecited tapi takut sebab ingat ada sesi *wakenabeb
Tapi dia lah orang pertama yang siap dulu
Lya second last, NJ last sebab kena tunggu turn gosok baju
Tengah kelam-kabut dok bersiap dapat call dari MSSN which is, him
"Dah siap belum ? I dah nak sampai."
Hamek kau ! lipas kudung masing-masing !

Hee ~ kitorang lambat around 10minutes kot
Kesian gila dorang kena tunggu
Tapi nak salahkan MSSN jugak sebab call ajak keluar last minute !
"Keluar pukul berapa ?"
Not midnight but nearly midnight, there's a different okay ?
"Sorry mama.. bukan takmo bagitahu, tapi time tu pun dah lewat."
Argh, suka hati koranglah nak cakap lya jenis keluar malam ke apa
Tak payah nak burukkan orang sangat lah kawan !
Dosa je yang kau dapat ~ sorry to say yarh !
As long as lya pandai jaga diri, okay lah kan ?
ADMIT ! category menyusahkan orang jugak lah kalau pape jadi

Tired~ 

p/s : will be continue what will happen next

xoxo, L

February 9, 2012

Hey Awok !

Dedicate this song for those person who make me 
smile no matter how hard that person cheer me up

Be Mine - Tasha
Bermula di facebook
You IM I dulu tak tahu malu
I malas nak layan
So I buat tak tahu
You terus cuba dan mencuba
Sehingga I jatuh cinta
Gatalnya diri you
Membuat I terjatuh
Bila kita dah start mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang-panjang
Makan dan tengok wayang
Sikit-sikit je I merajuk
You selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
I cuma test you saja
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You're my heart baby
My life is incomplete without you
Dalam pada I gembira
Sometimes I feel so sad juga
Cause you dah berpunya
But I always want you to be mine forever
Please be mine forever


--> note, Tasha Manshahar original song

p/s : kalau lah awak baca blog saya confirm kantoi besar tahu tak  !!

xoxo, L

February 7, 2012

#7 quote



xoxo, L

wordless wednesday [4]



xoxo, L

Horoskop = Haram !

Tak salah kan kita bagi ilmu kat orang ?
Sekurang-kurangnya, kita pun belajar sekali..





Haram percaya kepada Horoskop & seumpamanya.

Sabda Nabi Muhammad SAW : “Sesiapa mendatangi tukang ramal lalu bertanyakan sesuatu kepadanya, maka tidak diterima solat baginya selama 40 malam.” - HR Muslim 


xoxo, L

February 6, 2012

awesome bedroom !!

Mon, Feb 6 / 1832pm

Sedang aku bergodek-godek fb
Terjumpa lah link nih 
Seriously ! awesome gila !!


mama, can I ?

xoxo, L